Nogo vašega otroka postavite na list papirja. Najbolje je, da ima obute takšne nogavice, kot jih bo potem nosil v copatih. Označimo razdaljo med peto in konico prstov. Pazimo, da ima otrok prste res stegnjene, zato naj med merjenjem stoji. Izmerimo razdaljo med obema označbama in dodamo kakšnih 0,5 cm (širina odraslega prsta na roki), da bo copat zares udoben.

V tabeli odčitamo vrednost v centimetrih in poiščemo velikostno oznako za obutev.

Primer: dolžina 17,5 cm = velikosti copata 27-28EU (GB 10)

Ker smo dodatek 0,5cm že upoštevali, ne izberemo večje številke, saj bo v prevelikih copatih otrok težko hodil ali pa se mu bodo copati sezuvali.

Pomembno: otrokom noga zelo hitro raste, še posebej v določenih delih leta, recimo čez poletje. Zagotovo bo jesenska obutev večja kot tista, ki ste jo kupili za poletje. Da boste izbrali res pravo velikost, jo preverite pred vsakim nakupom. Nakup prevelikega copata, ali nakup "na rezervo", ni dobra odločitev-otrok bo težko hodil, ker se mu bo copat sezuval.

Enak postopek lahko uporabimo tudi za odrasle. V večini primerov pa to ni potrebno, saj vsak zelo dobro pozna svojo velikost obutve.

Upoštevajte, da tabela na ekranu ali tiskana ni v razmerju 1:1. Mere v tabeli so prilagojene našim modelom copat.

 

Navodila za uporabo

Copati so obutev, ki je namenjena za nošenje po notranjih prostorih in na običajnih suhih talnih podlagah, kot so: ploščice, parketi, laminati in ostale lesene talne obloge, tapisoni in talne obloge iz umetnih materialov. Grobe talne površine (beton, asfalt,...) lahko copate trajno poškodujejo, zato uporabo na takih površinah odsvetujemo. Prav tako copati niso namenjeni uporabi na mokrih talnih površinah.

Poškodbe nastale zaradi neupoštevanja navodil ne moremo sprejeti v reklamacijo.

 

Navodila za vzdrževanje

Copate iz usnja lahko obrišete z vlažno krpo. Kot velja za ostalo usnjeno obutev, tudi copat ni priporočljivo prati v pralnem stroju. Usnje je naravni material in lahko ob uporabi čistil in pretople vode „spusti“ barvo in tako izdelek razbarva, ostanki barve pa se lahko oprimejo ostale vsebine v pralnem stroju. Če ste se kljub opozorilu odločili oprati copate v stroju, potem storite to ločeno in uporabite blaga čistila ter nastavite stroj na nizke temperature. Tako oprani usnjeni copati bodo po sušenju nekoliko trši, odvisno od čistila. S časom se bo usnje ponovno zmehčalo.

Zahtevni uporabniki, ki vam preprosto čiščenje copat ni dovolj, boste veliko koristnih nasvetov o vzdrževanju usnja našli na spletu. Vedno pa velja previdnost.

Copate iz tekstila lahko operete v pralnem stroju, uporabite blaga čistila in nizke temperature. Obvezno pa perite ločeno od občutljivih tkanin.

Mokre copate, kot tudi vso ostalo obutev, ni dobro sušiti preblizu izvorov toplote (radiatorji, peči,...). Najbolje je, da se posušijo na zraku.

Pogosto pranje ni priporočljivo. Reklamacij zaradi pranja, uporabe čistil in podobno...ne moremo upoštevati.

www.copati.com