Pravilni izbor copat za v šolo ali kot jih popularno imenujemo šolski copati je zelo pomemben. Zakaj? Otrok bo v njih preživel lep del dneva, ko je v šoli in bo nosil šolske copate. Za izbor ne potrebujete nasvet pediatra, ortopeda ali drugega strokovnjaka. Če kdo, potem poznate svojega otroka najbolje starši sami, prav tako dobro poznate njegove navade in potrebe.

Najprej se prepričajte, kako je vašemu šolarju med dvema nakupoma šolskih copat zrasla noga? Tabelo in navodila za izbor prave velikostne številke najdete na Kako pravilno izbrati velikost copat

                                        Šolski copati

Je pa pred nakupom šolskih copat vsekakor potrebno poznati nekaj osnovnih zahtev:

- otrok se s šolskimi copati v šoli intenzivno giba,

- na nogah jih ima več ur.

To sta dve osnovni zahtevi, ki že naredita veliko selekcijo med različnimi copati.

Gibanje: otrok v šoli med odmori veliko teka in se giblje, kar je odlično. V nekaterih šolah celo športno vzgojo opravljajo v šolskih copatih. Obutev, ki jo otroci ob tem nosijo, mora imeti dober podplat, kot tudi primerno kompakten zgornji del. Če so copati PREMEHKI se OVIJAJO OKOLI NOGE. To pa seveda onemogoča sproščeno gibanje in tako mehak šolski copat ni primeren.

V naši ponudbi šolskih copat: Vsi šolski copati  so vsi copati primerni za tovrstne obremenitve. Imajo dober podplat ter kompaktni, v večini primerov usnjen, zgornji del. Če vaš otrok spada med večje ali pa ima mogoče raje intenzivno gibanje, potem bi priporočali, da se za izbor šolskega copata odločite za copat s podplatom TR, ki je veliko močnejši in trpežnejši. Oznako TR najdete v imenu ali v opisu artikla v naši ponudbi šolskih copat.

Zračnost copata: vaš otrok bo imel na nogah šolske copate skoraj pol dneva. Primerna notranja klima je seveda pogoj za udobno uporabo. To pri šolskih copatih iz naše ponudbe dosežemo na več načinov. 

- zgornji del iz usnja: ne samo, da so usnjeni copati močni, usnje je tudi zelo dobro za obutev, saj diha in uravanava klimo znotraj šolskega copata. Več o tem si lahko preberete na : Lastnosti usnja

- zračnost skozi podplat: s posebnimi tehnološkimi postopki dosežemo, da so drugače neprepustni materiali po obdelavi zračni. Več o tem piše na: Kako uravnati klimo v copatih

Če se vaš otrok intenzivno znoji v noge, kar je danes pogost pojav, saj so šole in naša stanovanja zelo topli, potem ni odveč preveriti ponudbo copat, ki so še dodatno zračni, kot so recimo art: Copati sandal.

Ob opuštevanju nekaj osnovnih pravil, se boste starši z lahkoto sami odločili o ustreznosti obutve in izboru dobrega šolskega copata. Pa še to, da bo vaš otrok z veseljem nosil šolske copate, ga vključite v izbor barve, dekoracije na zgornjem delu ter modela. Tako bo za vse lažje.

Ne morejo pa šolski copati nadomestiti čevljev ali športne obutve, ki jo nosimo zunaj ali pri urah športne vzgoje. Copati so primerni za uporabo izključno v notranjih prostori.

Hvala za vašo pozornost,

www.copati.com