Je vam ali vašemu otroku vroče v noge ?  Imate morda mokre nogavice, ko sezujete copate?

V zadnjem času živimo in delamo večinoma v prostorih, ki so tudi pozimi dobro ogrevani.Še posebej to velja za vrtce in šole. Zagotovo ste večkrat opazili,  da so otrokove nogavice vlažne od potu. To je posledica pregrevanja stopala v obutvi. Tudi za copate je zelo pomembno, da so zračni.  To lahko zagotovimo z uporabo primernih materialov za zgornje dele, kot je usnje ali tekstil. Precej pa se nam noge v copatih znojijo tudi na podplatih.

                               Zračni copati             
Na zgornji sliki se dobro vidijo rdeča področja, kjer se podplat najbolj znoji. Tukaj imamo znojnice, na peti jih skoraj ni. Copati in ostala obutev povzroča v tem delu pregrevanje oziroma so temperature toliko višje, da lahko v copatu pride do znojenja.                                          

Največkrat se za podplate copatov uporabljajo razni umetni materiali (EVA, termoplast, poliuretan, itd), ki so nedrseči in trpežni, žal pa ne zračijo.  Mi smo ta problem rešili s posebnim tehnološkim postopkom, ki zagotavlja zračenje copata tudi skozi podplat. 

                                                 Klima v copatih

S tem dosežemo bistveno manjše znojenje in prijetnejšo klimo v copatih.  Vse to pa pripomore k udobju in dobremu počutju. Tehnološki postopek je skozi leta uporabe preverjen s strani naših kupcev, ki se zadovoljni vračajo in na naših copatih  poiščejo oznako, ki zagotavlja zračnost.

Za odrasle velja enako, kot za naše otroke. V kolikor se več znojite v noge, dodajte kljukico v filter Zračni copati in pokazal se bo izbor copat, s katerimi vam bo manj vroče ali pa bo morda znojenje odpravljeno v celoti. Zračnost copat dosežemo na različne načine, z izborom materiala, konstrukcijo copata, z dodatnimi luknjicami v zgornjem delu... 

Se pa zgodi, da je znojenje v copatu res zelo intezivno. V tem primeru bi svetovali tudi, da preverite naše odprte modele copat, tako za otroke kot tudi za odrasle. Velika neprijetnost ob znojenju v copatih je neprijeten vonj. Tega lahko omilimo tako, da en dan nosimo ene copate, naslednji dan pa druge. Copat se tako lahko do konca posuši in tudi notranja klima se stabilizira. 

 

copati.com

Zračnost pri copatih najdete samo pri označenih artiklih.