Človeško stopalo je zelo kompleksni del našega telesa, sestavljajo ga 26 različnih kosti, ki so med sabo gibljivo povezani s sklepi in vezmi. Da se vse to lahko giblje, kot želimo, skrbi veliko število mišic. Ravno te pa je potrebno pravilno razviti v obdobju prvih korakov, pa tudi kasneje. V zgodovini je bilo za to "treniranje" mišic poskrbljeno po naravni poti, saj so otroci pretežni del leta tekali okoli bosi. Danes pa zaradi različnih vzrokov, tako higienskih, zdravstvenih, kot nenazadnje estetskih, to ni več možno. Ravno zato smo razvili podplat za copate, ki približa ali simulira hojo bose noge.

                                                       Copati za visok nart

 

Podplat na copatih je namenoma zelo mehak, da celotno upravljanje s stopali funkcionalno čim bolj prevzamejo tri skupine mišic, ki nadzirajo gibanje. Ko s copati z mehkim podplatom stopite na neravnino ali izboklino v tleh, boste začutili, kako mišice, za razliko od navadne obutve (čevlji), prevzemajo nadzor in se s tem krepijo ter razvijajo. 

Preverite, kateri copati iz naše ponudbe najbolj približajo simulacijo hoje bose noge tako, da v filter "Simulacija bose noge" dodate kljukico ali pritisnite tukaj Simulacija bose noge

 

                                                     Simulacija bose noge

Copati z mehkim podplatom imajo še vedno vse funkcije navadnega copata, le dodano je še to, da z uporabo tovrstne obutve otrok razvija svoje mišice v področju stopala bolj, kot v copatih s trdimi podplati.

Ker se bo vaš otrok v copatih itnenzivno gibal, pa mora biti podplat še vedno dovolj trden, da ostane na svojem mestu in se copat ne ovija okoli noge.

 

Samo v označenih copatih.

www.copati.com