Talne obloge doma, v šoli ali vrtcu so danes iz različnih sintetičnih in tudi naravnih materialov. Trenje med talno oblogo in podplatom, ki pomeni drsenje, je različno. Določene kombinacije primejo zelo dobro, določene kombinacije pa zelo drsijo. Želje in potrebe uporabnikov so različne. Za copate, ki jih nosimo doma je pomembneje, da so bolj udobni, copati ki pa jih otroci nosijo v vrtcu ali šoli, poamorajo zaradi gibanja imeti boljši oprijem s talno oblogo. 

Na naših copatih lahko srečate različne vrste materialov za podplate, vsi so vsaj minimalno sprejemljivi za uporabo v notranjih prostorih. Na določene vrste copat pa dajemo podplate iz mešanice naravnega in umetnega kavčuka (sintetična guma, termoplasti), s katerimi dosežemo visoko stopnjo abrazivnosti. Tako so copati s takimi podplati primerni za najzahtevnejšo uporabo v notranjih prostorih.

Copate z nedrsečimi podplati priporočamo predvsem za uporabo v vrtcu in šoli, pa tudi doma. Predvsem pa takrat, ko se otroci intenzivno gibljejo.

 

Samo na označenih artiklih copat. Pomembno: noben od podplatov v naši ponudbi ni 100% nedrseč na vseh talnih oblogah.