Talne obloge doma, v šoli ali vrtcu so danes iz različnih sintetičnih in tudi naravnih materialov. Trenje med talno oblogo in podplatom, ki pomeni drsenje, je različno. Določene kombinacije primejo zelo dobro, določene kombinacije pa zelo drsijo. Želje in potrebe uporabnikov so različne. Za copate, ki jih nosimo doma je pomembneje, da so bolj udobni, copati ki pa jih otroci nosijo v vrtcu ali šoli, pa morajo zaradi gibanja imeti boljši oprijem s talno oblogo.

Na naših copatih lahko srečate različne vrste materialov za podplate, vsi so vsaj minimalno sprejemljivi za uporabo v notranjih prostorih na suhih talnih površinah. Na določene vrste copat pa dajemo podplate iz mešanice naravnega in umetnega kavčuka (sintetična guma, termoplasti), s katerimi dosežemo visoko stopnjo abrazivnosti. Tako so copati s takimi podplati primerni za najzahtevnejšo uporabo v notranjih prostorih.

Ob nakupu copat za otroke so izkušnje starša več kot dovolj, da primerno oceni, kateri model copat je za določeno uporabo. Vsekakor pa mora copat za uporabo v vrtcu ali šoli imeti primeren podplat in dovolj močan zgornji del, da se copati pri gibanju otrokom ne ovijajo okoli nog kot nogavice. Iz naše ponudbe copat lahko izberete veliko modelov, primernih tudi za najbolj intenzivna gibanja.

Copate z nedrsečimi podplati priporočamo predvsem za uporabo v vrtcu in šoli, pa tudi doma. Predvsem pa takrat, ko se otroci intenzivno gibljejo. Copate, ki imajo nedrseč podplat si lahko ogledate na Vsi copati z nedrsečim podplatom

Copati so na splošno namenjeni uporabi v notranjih prostorih, kjer pa so talne površine suhe. Nošenje in uporabo copat na mokrih tleh odsvetujemo.

copati.com

Samo na označenih artiklih copat. Pomembno: noben od podplatov v naši ponudbi ni 100% nedrseč na vseh talnih oblogah.