Stopalo je zelo kompleksni del našega telesa, sestavljanjo ga veliko število kosti in mišic. Zaradi velikih obremenitev pri gibanju, se nam skozi življensko obdobje stopalo nenehno spreminja in prilagaja. To ponavadi ne opazimo, se pa lahko zgodi, da so te spremembe opaznejše ali celo tako močne, da nas motijo.

Tako se pri otrocih lahko pojavi problem povišanega narta, kar seveda ni nič nenavadnega. Otroška noga se bo z hojo, dvigovanjem na prste, tekanjem in gibanjem hitro razvila tako, kot je treba.

                                                   

Najprej opazimo, da teško obujemo standardne čevlje in copate, ali pa jih mogoče težje zapremo. Otroka taka obutev lahko žuli in mu povzroča neprijetnosti pri gibanju. V tem primeru je smiseln nakup copatov primernih za povišan nart. V naši ponudbi lahko najdete kar nekaj takih modelov copat, tako za fante, kot tudi za deklice.

                                                   

V filtrih dodajte kljukico v kvadratek "Visok nart" in videli boste pregled vseh copat primernih za nogo s povišanim nartom: https://www.copati.com/shop?ATR-XAYQN7CYF50V=1

 

Naši copati se povišanemu nartu prilagajajo na naslednje načine:

- primerna oblika copata in konstrukacija copata,

- široka in močna elastika v nartnem delu, zato je copat tam raztegljiv in se prilagodi višini narta,

- široka elastika na drugih delih copata, da omogoča dovolj fleksibilnosti pri nošernju copata

- ostalo...

                             

Velja samo za copate, kjer je to označeno. Pomembno: glede na to, da imamo zelo različne noge v primerih izjemno povišanega narta, se bodo tudi copati za visoki nart težko obuli.